Vés al contingut

Fisioteràpia

Fisioteràpia
  • Fisioterapia
Descripció del servei

La fisioteràpia és una disciplina de la salut que ofereix una alternativa terapèutica no farmacològica, per pal·liar símptomes de múltiples malalties, tant agudes com cròniques, per mitjà d'exercici terapèutic, tècniques manuals, entre elles el massatge i electroteràpia.

L'objectiu és que el pacient recuperi les capacitats motrius o que millori la funcionalitat, així com que arribi al màxim nivell d'autonomia possible en l'activitat física, laboral i d'oci.
Les eines del fisioterapeuta són, sobretot, les seves mans i la utilització de mitjans físics naturals i/o artificials (moviment, aigua, electricitat, fred, calor, etc.).

 

Una sessió de fisioteràpia consta de tres àmbits terapèutics que es complementen:

Has provat alguna vegada la punció seca profunda?

La paraula punció seca profunda prové d'un terme en anglès conegut com "Deep Dry Needling".

A dia d'avui és la tècnica més eficaç per al tractament de contractures musculars, produint una disminució important de el dolor i una millora en la mobilitat de forma immediata.

Consisteix a introduir una agulla molt fina dins el múscul a la zona on es localitza la contractura aconseguint la seva eliminació de forma instantània. A l'ésser tan fina l'agulla, no produeix sagnat i posteriorment només se senten molèsties tipus "agulletes" que duren poc temps.

A més, no té efectes secundaris ja que no s'introdueix cap medicament en el cos de la persona.

Les lesions esportives són lesions que tenen lloc durant la pràctica d'algun esport o activitat física.

Cal tenir en compte que la lesió és la mateixa en una persona que realitza esport o exercici que en una persona sedentària. L'únic que canvia és la causa o el mecanisme pel qual s'ha produït la lesió. Per exemple, un futbolista pot tenir un esquinç de turmell després d'una topada amb un rival mentre que una senyora de 50 anys pot tenir un esquinç de turmell al relliscar baixant les escales.

Tota persona sigui esportista o no, té el potencial per recuperar-pràcticament a el mateix ritme, però  es troba moltes vegades amb molts obstacles (no hi ha un diagnòstic precís en el moment,  immobilització prolongada...). En Essentia Centre Mèdic tractem als pacients com si fossin esportistes, és a dir, busquem una recuperació ràpida, segura i sense complicacions.

No obstant això, si ets esportista o fas algun tipus d'activitat física, necessitaràs fer una readaptació al gest esportiu. És a dir, no només és suficient eliminar el dolor, sinó que hem de recuperar de forma progressiva per realitzar el teu esport. Som conscients de la importància que té aquesta readaptació perquè moltes vegades és la clau per evitar que la lesió torni a aparèixer i, per això, t'ajudarem a  aconseguir-ho.

Un Accident Cerebrovascular (ICTUS) és un trastorn brusc de la circulació cerebral, que altera la funció d'una determinada regió del cervell. Pot afectar a la mobilitat articular, el caminar, la coordinació i la motricitat fina entre d'altres. Amb Fisioteràpia podem treballar aquestes alteracions amb un pla d'exercicis adaptats per aconseguir la màxima autonomia.

L'artrosi, l'artritis o una intervenció quirúrgica traumatològica poden desencadenar dolor, inflamació, limitació de la mobilitat, ... que tractat amb teràpia antiàlgica i antiinflamatòria com magnetoteràpia, ultrasò o massatge poden alleujar i potenciar el guany de mobilitat així com la millora de la qualitat de vida i la plena recuperació.

El drenatge limfàtic manual és una tècnica de massatge molt suau que aconsegueix bombar els
diferents fluids que es poden acumular en el cos per nombroses raons.

Indicacions:

Varius, cames inflades: En aquests casos hi ha un fracàs en la circulació de retorn i el drenatge
manual el millora notablement.
Liposuccions: Després d'aquestes intervencions, tots els metges recomanen el drenatge manual per fer desaparèixer els edemes que es produeixen després de l'operació.
Mastectomies: Després d'una mastectomia amb retirada dels ganglis limfàtics per evitar la dispersió de el càncer, el líquid limfàtic es troba sense camí per retornar a la sang i es queda estancat en els braços, de manera que pot produir inflamació i, si no es drena, pot causar severes limitacions de la mobilitat.

Especialitat de la fisioteràpia basada en la valoració i tractament del pacient mitjançant l'alleujament de dolor, la reducció de la inflamació, la recuperació de la mobilitat i la recuperació funcional del pacient.

La magnetoteràpia és un tractament que consisteix en l'aplicació d'una corrent electromagnètica sobre les zones de el cos humà on es pateix dolor o alguna altra patologia, especialment de tipus ossi, muscular, articular i nerviós.

Beneficis

Els seus efectes principals són:

La magnetoteràpia permet fixar els minerals, com el calci, en els ossos.
És una tècnica perfectament compatible amb altres tractaments, innòcua i totalment indolora.

Ens permet establir relacions entre els diferents sistemes del cos des d’una perspectiva evolutiva i planificar estratègies pràctiques de salut coherents amb la nostra fisiologia.

Ens permeten millorar el dolor i la inflamació anivell de teixits perifèrics, espinal i central cognitiu.

Ens permet millorar l’equilibri entre l’estabilitat i la flexibilitatdels teixit tous com músculs, fascies,  tendons i lligaments.

Ens permet prendre més consciència del nostre cosmillorant la postura, el gest, la relaxació i l’energia.

Detalls del servei