Vés al contingut

Osteopatia

Osteopatia
 • Osteopatia
Descripció del servei

Què és l’Osteopatia?

L’osteopatia és una disciplina que treballa sempre a favor i per la Salut. És com a tal complementària a la resta de disciplines sanitàries que treballen igualment per la salut, tant les de caràcter mèdic com les anomenades dins el grup de medicina alternativa. El seu treball és sempre a través de les mans de l’osteòpata amb qui estableix una estreta relació amb el cos, abordant l’estructura de l’organisme, ja sigui òssia, visceral, cranial o través dels fluids.
 
L’objectiu
 
L’objectiu de l’osteopatia és ajudar a restablir l’equilibri a nivell de l’organisme quan esdevé una malaltia o una lesió. Busca l’origen del desequilibri i treballa sobre l’estructura del cos, partint sempre del concepte de que l’organisme és ja una unitat on totes les seves parts es relacionen recíprocament sent per tant interdependents.
 
Osteopatia preventiva o curativa?
 

L’osteopatia pot treballar de forma preventiva ja que afavoreix una millor adaptació del cos davant del desequilibri constant al que està sotmès. Estem sota l’efecte inevitable de la gravetat, i el Tot del nostre organisme està obligat a posar en marxa mecanismes que el permetin mantenir-se de peu i funcionar. Existeixen tres pilars bàsics, el sistema múscul esquelètic que actua com palanques i força per mantenir-nos de peu, el sistema nerviós que a través de captors sensorials ubicats en diferents parts del cos asseguren que la nostra postura sigui ben adaptada, i el sistema vascular assegurant que la sang oxigenada i nutrida arribi a tot arreu. L’osteopatia és preventiva per que assegura que l’estructura estigui lliure, flexible i mòbil per que aquests tres pilars funcionin correctament, evitant així la lesió o malaltia.

L’osteopatia però és també curativa, en els casos on la disfunció, el desequilibri i la lesió han aparegut, ajudant a restablir llavors un millor equilibri, alliberant l’estructura de bloquejos o manca de mobilitat que no permeten als tres pilars, múscul esquelètic, nerviós i vascular treballar adequadament per mantenir l’homeostàsia de l’organisme (equilibri orgànic).

 

Com és una sessió d’osteopatia?
 

Una sessió d’osteopatia s’inicia sempre amb una anamnesi o entrevista, en aquesta la persona explica el motiu de consulta i junt amb l’osteòpata es fa un recorregut dels antecedents de salut de la persona per valorar aquells que puguin ser rellevants a l’hora del tractament d’osteopatia (tals com intervencions quirúrgiques, caigudes, funcionament dels diferents sistemes nerviós, respiratori, hormonal, vascular, inmunitari, digestiu, emocional…).

Aquesta primera part de la sessió ens serveix per conèixer-se mútuament terapeuta – pacient i es vehicula a través de la paraula i l’observació.

La segona part de la sessió passem a valorar la postura de la persona, com aquesta s’adapta a la bipedestació (postura de peu), el funcionament de l’eix crani – sacra, la mobilitat i plans de deslliçament de les diferents vísceres i òrgans així com dels diferents diafragmes. Per aquesta valoració poden utilitzar-se diferents test de mobilitat i test funcionals en funció del que l’osteòpata ha observat i del que el pacient ha explicat durant l’entrevista.

En la tercera part de la sessió l’osteòpata realitza el tractament osteopatic, on utilitzarà les tècniques més afins amb l’objectiu de restablir la mobilitat i l’equilibri, millorant l’homeostasia del pacient i per tant la capacitat d’adaptació al medi.


Què es pot tractar amb l’osteopatia?


Qualsevol persona, infant, nadó, adult o gent gran pot beneficiar-se d’una sessió d’osteopatia, ja que l’osteòpata adapta cada tractament osteopatic a la particularitat de cada persona.

Qualsevol patologia o disfunció es candidata a una milloria tractada des de l’osteopatia, ja que recordem que allibera les restriccions de mobilitat ja sigui vertebrals, sutures cranials, viscerals… acompanyant la reestructuració de l’equilibri múscul esquelètic, la lliure circulació de la informació nerviosa, el fluxe vascular i hormonal, i la funcionalitat d’òrgans i vísceres.

Així podrem tractar aspectes mecànics com lumbàlgies, cevicalgies, ciàtiques, plagiocefàlies, torticolis, regurgitacions, còlics del nadó, ptosis viscerals, hernies discals, de hiatus, acompanyar embaraç i post part, sinusitis, tendinitis, migranyes, dolors pre o menstruals, problemes d’ATM (articulació temporo mandibular), etc…


Quins problemes pot tractar la osteopatia?

 

 • Dolors articulars, musculars de coll, cintura, esquena
 • Artrosis
 • Problemes digestius
 • Migranyes
 • Marejos i vèrtigs
 • Problemes en l’articulació mandibular
 • Lesions esportives
 • Dolors postquirúrgics
 • Dolors en l’embaràs
 • Incontinència urinària
 • Ciàtiques
 • Lordosis, escoliosis, cifosis que comporten con dolor

 

Detalls del servei